-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:5933 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

آيا ازدواج مرد غير سيد با زن سيده كراهت دارد يا نه؟ اين كراهت راآقاي سيد حسن ابطحي با توجه به يك حديث استنباط كرده اند نظر شما چيست؟
ازدواج مرد با زن سيده هيچ اشكالي ندارد، بلكه در صورتي كه به قصد ابراز محبت به خاندان پيامبر(ص) باشد كاري پسنديده و نيكوست. اما مطلبي را كه از كتاب انوار زهرا(س) نقل كرده ايد استنباط شخصي نويسنده كتاب از مضمون حديث است ولي نظر ايشان نظركارشناسانه فقهي نيست، زيرا فتوا دادن به استحباب و يا كراهت نيازمند كاوش هاي دقيق در سند و متن حديث و دلالت آن و رعايت ديگر شرايط لازم براي اجتهاد و فتواست. اما روايت مزبور كه در كتاب «من لايحضره الفقيه» (ج 3 ص 293) نقل گرديده از چند جهت قابل بررسي است: اولا: از نظر موضوع قضيه جزئيه بوده و مضمون آن چنين است كه: پيامبر اكرم(ص) به فرزندان علي(ع) و جعفر بن ابي طالب نگريستند وفرمودند: دختران ما براي پسران ما... ولي اگر نويسنده كتاب حداقل به آغاز حديث مي نگريستند متوجه برداشت غلط خود از آن مي شدند، چرا كه آغاز حديث دستور به تزويج دختران به خواستگاران موءمن و امانت دار است و اينكه هيچ بهانه اي براي رد خواستگاران موءمن پذيرفته نيست. براي روشن شدن بيشتر مطلب به متن كتاب «من لايحضره الفقيه» مراجعه فرماييد. و سخن آخر آنكه اگر فرض كنيم حديث مورد نظر دلالت مورد ادعاي نويسنده كتاب را داشته باشد به دليل معارضه با آيات صريح قرآن وسيره قطعيه ائمه(ع) آن روايت از درجه اعتبار ساقط است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.